Aandacht voor
cultureel erfgoed

Multi-functioneel
gebruik van gebouwen

Bouwen voor
inwoners dorpskernen

Investeren
in sport

Behoud van
eigen identiteit
kernen

Gevarieerd aanbod
werkgelegenheid

Vraag van de burger
staat centraal

Kunst en cultuur
voor iedereen
toegankelijk

Actieve en passieve
recreatie

Versterken
Centrumfunctie

Een seniorvriendelijke
gemeente

Onderwijs in
moderne gebouwen

arrow Vergaderingen en bijeenkomsten
Nieuws vanuit de fractie
Agenda
Twitter
 • LokaalBelang pleit voor begrotingsapp

  Tijdens de laatste begrotingsvergadering van 7 november diende LokaalBelang een motie in, ondersteund door het CDA, inzake de begrotingsapp. Dat is dé online applicatie waarmee alle documenten uit de Planning & Controle-cyclus van de gemeente Waalwijk worden weergegeven.

  <lees verder>

 • Steun aan wederopbouw Ambon

  Tijdens de laatste raadsvergadering van donderdag 10 oktober steunde LokaalBelang de Motie Vreemd aan de Orde inzake de bijdrage aan de wederopbouw van Ambon.

  <lees verder>

 • Extra vergoeding voor raadsleden

  Het is belangrijk dat volksvertegenwoordigers een goede beloning krijgen, die past bij de belasting die het raadswerk met zich meebrengt. Daarom stemde LokaalBelang afgelopen donderdag 12 september in voor een extra vergoeding voor alle raadsleden.

  <lees verder>

 • <meer nieuws>
 • Fractievergadering
  18-11-2019

  Vergadering ter voorbereiding op de Input van 21 november en de Forum & Raad (A) van 28 november.


 • Werksessie: partijprogramma (vervolg)
  25-11-2019

  De fractie van LokaalBelang nodigt u uit om mee te denken over een bepaald thema uit de lokale politiek. Het onderwerp voor deze avond is ons partijprogramma Samen. Verder.


 • Werksessie: onderwerp nog niet bekend
  2-12-2019

  De fractie van LokaalBelang nodigt u uit om mee te denken over een bepaald thema uit de lokale politiek. Het onderwerp voor deze avond is nog niet bekend.


 • <bekijk de hele agenda>
Volg ons op

LokaalBelang pleit voor begrotingsapp

10-11-2019

Tijdens de laatste begrotingsvergadering van 7 november diende LokaalBelang een motie in, ondersteund door het CDA, inzake de begrotingsapp. Dat is dé online applicatie waarmee alle documenten uit de Planning & Controle-cyclus van de gemeente Waalwijk worden weergegeven.

<lees verder>Raadsleden stellen zich voor: Jan van Dinther

In de serie van videoportretten ‘Raadsleden stellen zich voor’ is het deze keer de beurt aan onze partijgenoot Jan van Dinther. Hij is voor een betere balans tussen economische groei en werkgelegenheid voor onze beroepsbevolking. Bekijk hieronder zijn video.Raadsleden stellen zich voor: Bea de Jongste

27-10-2019

In de serie van videoportretten ‘Raadsleden stellen zich voor’ is het deze keer de beurt aan onze partijgenoot Bea de Jongste. Zij zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meetelt, los van culturele achtergrond, talenten of beperkingen. Bekijk hieronder zijn video.Steun aan wederopbouw Ambon

14-10-2019

Tijdens de laatste raadsvergadering van donderdag 10 oktober steunde LokaalBelang de Motie Vreemd aan de Orde inzake de bijdrage aan de wederopbouw van Ambon.

<lees verder>Raadsleden stellen zich voor

In de serie van videoportretten ‘Raadsleden stellen zich voor’ is het deze keer de beurt aan onze partijgenoot Will Lodenstijn. Hij haalt jeugdherinneringen op en draagt alle vrijwilligers en mantelzorgers een warm hart toe. Bekijk hieronder zijn video.Eerste wekelijkse nieuwsbrief verstuurd

30-09-2019

Vanaf vandaag gaan we door middel van een wekelijkse nieuwsbrief onze leden op de hoogte houden van alle activiteiten en bijeenkomsten van LokaalBelang. Ben je benieuwd naar de wekelijkse update #1, klik dan hier. Wil jij ook op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan via: www.lokaalbelangwaalwijk.nl/newsletter.Raadsleden stellen zich voor

25-09-2019

Vanaf deze week worden alle raadsleden van de gemeente Waalwijk door middel van een videoportret voorgesteld. Fractievoorzitter Timon Klerx is namens LokaalBelang als eerste aan de beurt. Hij vertelt zijn visie op de lokale economische groei en waarom hij zo graag in Waalwijk woont.Strategische Visie – Waalwijk 2025

23-09-2019

Wij streven naar ontwikkelingen die aansluiten op de behoeften van het heden daarbij rekening houdend met toekomstige generaties die in hun eigen behoeften willen voorzien. De thema’s die onze bijzondere aandacht hebben liggen met name op sociaal, ruimtelijk, ecologisch en economisch vlak. De Strategische Visie 2025 zal daarbij onze leidraad zijn. Zo maken wij ons klaar voor een duurzame toekomst en gaan voor een milieubewuste en vitale samenleving. We betrekken daar onze burgers bij.Extra vergoeding voor raadsleden

12-09-2019

Het is belangrijk dat volksvertegenwoordigers een goede beloning krijgen, die past bij de belasting die het raadswerk met zich meebrengt. Daarom stemde LokaalBelang afgelopen donderdag 12 september in voor een extra vergoeding voor alle raadsleden.

<lees verder>Wethouder John van den Hoven over Go Waalwijk!

04-09-2019

Go Waalwijk is een platform op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en bewegen. Onze wethouder John van den Hoven, verantwoordelijk voor onder andere sport en cultuur, blikt in onderstaande video terug op één jaar Go Waalwijk. LokaalBelang is trots op dit verbindende initiatief!LokaalBelang pleit voor lokaal hitteplan in Waalwijk

24-07-2019

Het is niet voor het eerst loeiheet. LokaalBelang pleit bij het Waalwijkse college voor een lokaal hitteplan. We waarschuwen voor de risico’s van de hogere temperaturen, vooral voor ouderen.

<lees verder>Plan snelfietsroutes moet worden aangepast

06-06-2019

LokaalBelang diende afgelopen donderdag een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering over de snelfietsroutes. Het is de investering en maatschap­pe­lij­ke onrust niet waard om deze route in Waalwijk zo door te trekken. Een meerderheid van de raad beaamde dit.

<lees verder>Laat Waalwijkse verenigingen hoge alcoholboete terugverdienen

03-05-2019

LokaalBelang stelde schriftelijke vragen aan het college van Waalwijk over de alcoholboetes aan verenigingen. Het Brabants Dagblad publiceerde onderstaand bericht hierover.

<lees verder>Vitale en gezonde jeugd in Waalwijk

18-03-2019

Onze wethouder John van den Hoven aan het woord over de samenwerking met JOGG en het belang van een vitale en een gezonde jeugd in Waalwijk.Pas op de plaats voor windmolenplan

01-03-2019

Afgelopen donderdagavond vergaderde de gemeenteraad van Waalwijk over een nieuwe windmolenpark op Haven Acht. LokaalBelang wil dat gekeken wordt of de windmolens ergens anders mogelijk zijn, bijvoorbeeld aan de andere kant van het bedrijventerrein, het open gebied naast Haven Zeven.

<lees verder>Jan van Dijk nieuwe fractievolger

14-12-2018

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 13 december is Jan van Dijk beëdigd als fractievolger namens LokaalBelang in de raad van Waalwijk.

<lees verder>Maak kennis met onze nieuwe wethouder

23-07-2018

Op 9 mei 2018 is John van den Hoven namens LokaalBelang geïnstalleerd als een van de vier wethouders van de gemeente Waalwijk. In onderstaande video vertelt hij wie hij is en wat hij belangrijk vindt. Daaronder stelt hij zich graag uitgebreid aan u voor.

<lees verder>De nieuwe coalitie is bekend

09-05-2018

Na zeven weken onderhandelen zijn de partijen eruit. LokaalBelang, VVD, CDA en nieuwkomer GroenLinksaf gaan het programma de komende vier jaar uitvoeren. Ook de wethouders zijn bekend. Ronald Bakker en Eric Daandels blijven namens VVD en CDA. John van den Hoven treedt aan namens LokaalBelang en huidig raadslid Dilek Odabasi-Seker neemt de honneurs voor GroenLinksaf waar.

 

<lees verder>Timon Klerx nieuwe fractievoorzitter

29-03-2018

Timon Klerx (26) is de nieuwe fractievoorzitter van LokaalBelang. Hij neemt het stokje over van Ad van Hamond. Dat werd donderdagavond bekend tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

<lees verder>LokaalBelang opnieuw de grootste!

22-03-2018

Met negen zetels in de gemeenteraad van Waalwijk is LokaalBelang opnieuw de grootste partij. Het bestuur en fractie is trots op dit fantastische resultaat!

<lees verder>Partijprogramma gepresenteerd

17-12-2017

In december 2017 is het partijprogramma gepresenteerd voor de periode 2018 – 2022. Dit vormt het visiedocument voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

<lees verder>Raadsfractie
Timon Klerx
Raadsfractie
Ad van Hamond
Raadsfractie
Jan van Baardwijk
Raadsfractie
Jan van Dinther
Raadsfractie
Bea de Jongste
Raadsfractie
Will Lodenstijn
Raadsfractie
Richard Frodyma
Raadsfractie
Ramon van Bavel
Raadsfractie
Hans de Vaan
Raadsfractie
Jan van Dijk
Zoeken op onze website