December

De maand van terugkijken, balans opmaken, samen zijn, hoop en goede voornemens

In deze reeks is Jan van Dijk aan het woord die zich in zijn rol als campagneleider voor Lokaal Belang in december daarom helemaal in zijn element voelt.

Als ik tijdens deze koude wintermaanden terugblik op 2021, dan kan ik zoals veel mensen alleen maar concluderen dat het niet makkelijk was, dat het in veel gezinnen verdriet heeft gebracht en dat het tot polarisatie heeft geleid. Maar hierdoor is het ook extra duidelijk geworden hoezeer we elkaar nodig hebben en we van elkaar afhankelijk zijn. En ook zie ik de flexibiliteit en creativiteit waarmee we ons telkens opnieuw aan weten te passen aan de omstandigheden. En dat geeft me hoop, omdat verandering nu eenmaal de enige constante is en onzekerheid vaak de enige zekerheid.

Als campagneleider kijk ik natuurlijk óók terug op onze rol als Lokaal Belang en met welk vertrouwen en goede voornemens we ons op kunnen gaan maken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Mijn eerste blik richtte zich daarbij op de uitgebreide lijst van speerpunten uit ons partijprogramma van 2018 waarin we veel beloftes deden aan onze kiezers die we in ons lokale belang wilden realiseren. En trots kunnen we concluderen dat veel van deze beloftes zijn waargemaakt of dat er minimaal een start mee is gemaakt. En aangezien dit niet de eerste keer is, durven wij gerust te stellen dat resultaten uit het verleden bij ons wel dégelijk garanties bieden voor de toekomst. Binnenkort zal ons partijprogramma dan ook met vol vertrouwen gepresenteerd worden.

In het belang van continuïteit en daarmee een blik op de toekomst zagen we ook de noodzaak om een goede balans te vinden tussen verjonging en vernieuwing en gelijktijdig het borgen van alle opgedane kennis, ervaring en contacten die onze partij rijk is. Dit heeft geleid tot een kieslijst met zowel vertrouwde als nieuwe gezichten waarmee we ook in de komende raadsperiode onze visie en beloftes waar kunnen maken.

Die verjonging en vernieuwing wilden we nog eens extra bevestigen met een nieuw fris logo en website waarin ons DNA als lokale partij voor Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik opnieuw stevig verankerd is. In het nieuwe logo zijn daarom de kleuren uit onze drie gemeentewapens terug te vinden in de golvende vorm van de Bergsche Maas die onze kernen verbindt. Het vertrouwde groen van Lokaal Belang omarmt het geheel. Dat is wie we zijn en waar we voor staan! Een ervaren lokale partij die haar bestuurlijke verantwoordelijkheid durft te nemen en voor de volle 100% staat opgesteld voor Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

Neem daarom vooral eens een kijkje op onze nieuwe website www.lokaalbelangwaalwijk.nl en vind daar onze kandidaat raadsleden, eerdere beloftes en het bewijs dat we uw vertrouwen dubbel en dwars waard zijn. En houd vooral de media in de gaten waar we binnenkort een aankondiging doen over de manier waarop we ons partijprogramma aan u gaan presenteren.

Voor nu:

maak er ondanks alle beperkingen samen met familie en vrienden een mooi en veilig feest van, zodat we in het nieuwe jaar, met behulp van uw stem, weer goede en mooie dingen kunnen blijven doen.