Ad de Jong tweede wethouder in nieuw te vormen college

Het college van Waalwijk heeft behoefte aan extra capaciteit om zowel de huidige vraagstukken als de komende ambities te realiseren. Dit heeft geleid tot de wens voor een vijfde wethouderspost in Waalwijk. En door de ruime verkiezingswinst van Lokaal Belang is besloten dat deze partij een tweede wethouder gaat leveren naast John van den Hoven.

Bij de zoektocht naar de tweede wethouder kreeg Lokaal Belang hulp van een speciale selectiecommissie, die bestond uit oud-burgemeester Nol Kleijngeld, de zittende wethouder John van den Hoven en oud-gemeentesecretaris Arie de Wit. Dit leidde tot de keuze van Ad de Jong.

Ad de Jong

Met veel (bestuurlijke) ervaring, onder meer als gemeentesecretaris in diverse gemeenten, heeft hij veel zin het nieuwe avontuur. Ook nu speelt hij al een prominente rol binnen Lokaal Belang als partijvoorzitter.

Hiermee wordt Ad de Jong de vijfde wethouderskandidaat naast John van den Hoven (Lokaal Belang), Ronald Bakker (VVD), Dilek Odabasi (GroenLinksaf) en Sheilla Schuijffel (D66).

Het streven is om in juni het coalitieakkoord rond te hebben zodat ze daarna officieel aan de slag kunnen.