Multi-functioneel
gebruik van gebouwen

Behoud van
eigen identiteit
kernen

Gevarieerd aanbod
werkgelegenheid

Vraag van de burger
staat centraal

Een seniorvriendelijke
gemeente

Investeren
in sport

Bouwen voor
inwoners dorpskernen

Aandacht voor
cultureel erfgoed

Versterken
Centrumfunctie

Actieve en passieve
recreatie

Kunst en cultuur
voor iedereen
toegankelijk

Onderwijs in
moderne gebouwen

arrow Vergaderingen en bijeenkomsten
Nieuws vanuit de fractie
Agenda
Twitter
 • Addendum op coalitieakkoord

  De vier coalitiepartijen (LokaalBelang, VVD, GroenLinksaf en CDA) hebben gewerkt aan een addendum op het coalitieakkoord Samen Duurzaam Vooruit. Dit in het verlengde van de wens om de uitwerking van dit akkoord periodiek te willen evalueren. De coalitiepartijen kijken tevreden terug op de eerste twee jaar van de huidige bestuursperiode 2018-2022. In het addendum beschrijven de vier partijen hun gezamenlijke wensen en ambities voor de komende jaren.

  <lees verder>

 • De rol van het openbaar bestuur tijdens de coronacrisis

  Nu het kabinet deze week waarschijnlijk haar voorlopig laatste crisisberaad heeft en er wederom enkele maatregelen naar alle waarschijnlijk worden versoepeld, kunnen we concluderen dat de crisis enigszins voorbij is. LokaalBelang roept op tot breed politiek en maatschappelijk debat.

  <lees verder>

 • LokaalBelang zoekt naar digitale verbinding

  De afgelopen weken is een zeer bijzondere tijd geweest vanwege het coronavirus. Het is een tijd die we niet kennen of gekend hebben. Het roept veel vragen op en voor een ieder van ons is de vraag anders.

  <lees verder>

 • <meer nieuws>
Volg ons op

De nieuwe coalitie is bekend

Na zeven weken onderhandelen zijn de partijen eruit. LokaalBelang, VVD, CDA en nieuwkomer GroenLinksaf gaan het programma de komende vier jaar uitvoeren. Ook de wethouders zijn bekend. Ronald Bakker en Eric Daandels blijven namens VVD en CDA. John van den Hoven treedt aan namens LokaalBelang en huidig raadslid Dilek Odabasi-Seker neemt de honneurs voor GroenLinksaf waar.

 

Huidig wethouder Hans Brekelmans van LokaalBelang leidde de onderhandelingen. Hij is tevreden over het coalitieprogramma. ,,We hebben gebruikgemaakt van de inbreng van zowel coalitie- als oppositiepartijen.” De onderhandelingen waren soms scherp, beaamt hij. ,,Maar in goede sfeer. Het is een kwestie van geven en nemen.” Voor LokaalBelang was de ontwikkeling van woonwijk Akkerlanen een breekpunt. De partij wil per se dat die woonwijk er komt. GroenLinksaf was daar, als oppositiepartij, juist altijd fel op tegen. De partijen zijn het nu eens. De woonwijk komt er, maar wordt wel duurzaam en groen. Wel zijn er voorwaarden op papier gezet. ,,Het mag niet duurder worden en ook geen vertraging oplopen.”

Bron: Brabants Dagblad

Hans Brekelmans stopt per 9 mei 2018 als wethouder.

 

Raadsfractie
Maud Veraa
Raadsfractie
Timon Klerx
Raadsfractie
Ad van Hamond
Raadsfractie
Jan van Baardwijk
Raadsfractie
Jan van Dinther
Raadsfractie
Will Lodenstijn
Raadsfractie
Richard Frodyma
Raadsfractie
Ramon van Bavel
Raadsfractie
Jan van Dijk
Zoeken op onze website