Bouwen voor
inwoners dorpskernen

Investeren
in sport

Actieve en passieve
recreatie

Onderwijs in
moderne gebouwen

Kunst en cultuur
voor iedereen
toegankelijk

Versterken
Centrumfunctie

Vraag van de burger
staat centraal

Multi-functioneel
gebruik van gebouwen

Aandacht voor
cultureel erfgoed

Behoud van
eigen identiteit
kernen

Gevarieerd aanbod
werkgelegenheid

Een seniorvriendelijke
gemeente

arrow Vergaderingen en bijeenkomsten
Nieuws vanuit de fractie
Agenda
Twitter
 • De rol van het openbaar bestuur tijdens de coronacrisis

  Nu het kabinet deze week waarschijnlijk haar voorlopig laatste crisisberaad heeft en er wederom enkele maatregelen naar alle waarschijnlijk worden versoepeld, kunnen we concluderen dat de crisis enigszins voorbij is. LokaalBelang roept op tot breed politiek en maatschappelijk debat.

  <lees verder>

 • LokaalBelang zoekt naar digitale verbinding

  De afgelopen weken is een zeer bijzondere tijd geweest vanwege het coronavirus. Het is een tijd die we niet kennen of gekend hebben. Het roept veel vragen op en voor een ieder van ons is de vraag anders.

  <lees verder>

 • Huis van Waalwijk

  Tijdens de laatste raads-vergadering overhandigde Stichting Huis van Waalwijk een petitie aan de gemeenteraad. Daarna ontstond een flink debat tussen diverse oppositiepartijen en onze fractievoorzitter Timon Klerx. Uiteindelijk bleek er een ruime meerderheid voor onze motie vreemd aan de orde.

  <lees verder>

 • <meer nieuws>
Volg ons op

LokaalBelang pleit voor lokaal hitteplan in Waalwijk

Het is niet voor het eerst loeiheet. LokaalBelang pleit bij het Waalwijkse college voor een lokaal hitteplan. We waarschuwen voor de risico’s van de hogere temperaturen, vooral voor ouderen.

,,Bij de hittegolven van 2018 overleden gemiddeld 100 mensen meer dan normaal.” Volgens onze partij is het nationaal hitteplan vooral een waarschuwingssysteem. ,,Waar het vervolgens moet gebeuren is in de wijken, straten en huizen.”

LokaalBelang ziet graag afspraken met lokale zorginstellingen en maatschappelijke organisaties over wie wat doet bij hitte. Ook willen we een overzicht van ‘hitte-eilanden’, plekken met bijvoorbeeld veel asfalt en weinig groen waar het nog heter wordt. Verder moeten huizen in de toekomst zo gebouwd worden dat het ook bij hitte aangenaam blijft, bijvoorbeeld door extra groen.

De schriftelijke vragen sluiten aan bij een oproep van het Rode Kruis aan de Nederlandse gemeenten om zelf met hitteplannen te komen. Zie het volledige bericht op de website van het Rode Kruis.

Raadsfractie
Timon Klerx
Raadsfractie
Ad van Hamond
Raadsfractie
Jan van Baardwijk
Raadsfractie
Jan van Dinther
Raadsfractie
Bea de Jongste
Raadsfractie
Will Lodenstijn
Raadsfractie
Richard Frodyma
Raadsfractie
Ramon van Bavel
Raadsfractie
Hans de Vaan
Raadsfractie
Jan van Dijk
Zoeken op onze website