Investeren
in sport

Vraag van de burger
staat centraal

Behoud van
eigen identiteit
kernen

Aandacht voor
cultureel erfgoed

Bouwen voor
inwoners dorpskernen

Versterken
Centrumfunctie

Een seniorvriendelijke
gemeente

Onderwijs in
moderne gebouwen

Gevarieerd aanbod
werkgelegenheid

Kunst en cultuur
voor iedereen
toegankelijk

Multi-functioneel
gebruik van gebouwen

Actieve en passieve
recreatie

arrow Vergaderingen en bijeenkomsten
Nieuws vanuit de fractie
Agenda
Twitter
 • Addendum op coalitieakkoord

  De vier coalitiepartijen (LokaalBelang, VVD, GroenLinksaf en CDA) hebben gewerkt aan een addendum op het coalitieakkoord Samen Duurzaam Vooruit. Dit in het verlengde van de wens om de uitwerking van dit akkoord periodiek te willen evalueren. De coalitiepartijen kijken tevreden terug op de eerste twee jaar van de huidige bestuursperiode 2018-2022. In het addendum beschrijven de vier partijen hun gezamenlijke wensen en ambities voor de komende jaren.

  <lees verder>

 • De rol van het openbaar bestuur tijdens de coronacrisis

  Nu het kabinet deze week waarschijnlijk haar voorlopig laatste crisisberaad heeft en er wederom enkele maatregelen naar alle waarschijnlijk worden versoepeld, kunnen we concluderen dat de crisis enigszins voorbij is. LokaalBelang roept op tot breed politiek en maatschappelijk debat.

  <lees verder>

 • LokaalBelang zoekt naar digitale verbinding

  De afgelopen weken is een zeer bijzondere tijd geweest vanwege het coronavirus. Het is een tijd die we niet kennen of gekend hebben. Het roept veel vragen op en voor een ieder van ons is de vraag anders.

  <lees verder>

 • <meer nieuws>
Volg ons op

Nieuw hotel op Groenrijk-locatie mag er komen

Fractievoorzitter Timon Klerx pleitte afgelopen raadsvergadering voor het bestemmingsplan Tilburgseweg 1. Drie vastgoedeigenaren zijn van plan daar onder andere een nieuw hotel te realiseren. Het Brabants Dagblad stond uitgebreid stil bij het debat hierover, lees hieronder het volledige bericht.

Bron: Brabants Dagblad.

Hotel ‘GroenRijk’ komt er: ‘Al zal niet iedereen het mooi vinden’

WAALWIJK – Ze kunnen aan de slag, de drie vastgoedontwikkelaars die op locatie GroenRijk bij Waalwijk een hotel, restaurant en conferentieruimten willen bouwen. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met het plan.

LokaalBelang, Waalwijkse grootste politieke partij, beseft dat niet iedereen zit te wachten op het hotelcomplex, zei fractievoorzitter Timon Klerx. ,,Het zal wennen zijn. En niet iedereen zal het mooi vinden. Toch willen we deze stap zetten. We denken dat dit plan een meerwaarde voor Waalwijk heeft.”

File op toegangsweg

De partij vroeg wel aandacht voor de ontsluiting van Landgoed Driessen. De gasten van het hotelcomplex en de bewoners van de wijk maken straks gebruik van dezelfde toegangsweg. ,,Maar de bewoners van Driessen staan nu al geregeld in de file.” LokaalBelang wil dat het college van burgemeester en wethouders gaat onderzoeken hoe de verkeerssituatie verbeterd kan worden en kreeg daarbij steun van VVD, D66 en PvdA.

De ChristenUnie vond dit bijzonder. ,,U maakt zich zorgen over het verkeer maar stemt toch in met het plan”, concludeerde fractievoorzitter Jan van Groos. Klerx heeft er echter vertrouwen in dat de verkeersproblemen kunnen worden opgelost. ,,De rotondes in en bij Driessen bijvoorbeeld zijn tweebaans maar er wordt altijd maar één baan gebruikt. Wellicht kan dat door betere bewegwijzering al verholpen worden.” Volgens Van Groos is dat veel te makkelijk gedacht. ,,Er is gewoon teveel verkeer. En met het hotel komt er alleen maar meer verkeer bij.”

Tegenstemmers

De ChristenUnie en de SGP stemden beide tegen de komst van het hotel dat 150 kamers krijgt. Volgens de partijen zit Waalwijk niet te wachten op zo’n grootschalig complex. Ook GroenLinksaf vroeg zich af of Waalwijk echt behoefte heeft aan een groot hotel en of de ruimte niet beter anders kan worden gebruikt. De partij bleek echter niet eensgezind en stemde verdeeld; twee raadsleden voor en twee raadsleden tegen.

Woningbouw

Fractievoorzitter Richard Tiemstra van de SGP kwam met een totaal ander voorstel. ,,Kunnen we niet onderzoeken of er woningbouw mogelijk is op deze locatie?” Wethouder Eric Daandels ziet dat niet zitten. ,,Woningbouw op die plek vind ik niet passend. We zouden dan ook geluidswallen moeten plaatsen. Er zijn voldoende plekken in Waalwijk waar woningbouw beter op zijn plaats is.”

Een onderzoek naar de verkeerssituatie wil het college van burgemeester en wethouders wel. ,,Als daar zorgen over zijn, gaan we dat zeker doen.”

Raadsfractie
Maud Veraa
Raadsfractie
Timon Klerx
Raadsfractie
Ad van Hamond
Raadsfractie
Jan van Baardwijk
Raadsfractie
Jan van Dinther
Raadsfractie
Will Lodenstijn
Raadsfractie
Richard Frodyma
Raadsfractie
Ramon van Bavel
Raadsfractie
Jan van Dijk
Zoeken op onze website