Jan van Dijk

Jan is in 1961 geboren in Kaatsheuvel. En sinds 2022 Raadslid voor Lokaal Belang. Daarvoor was hij ook al 4 jaar politiek actief als Fractievolger en als campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Vanaf het moment dat hij als 15-jarige in Waalwijk kwam wonen werd hij actief in het verenigingsleven bij Cornu Copiae Waalwijk. Eerst als muzikant en later ook als bestuurslid en oprichter/voorzitter van Jong Cornu Copiae Waalwijk. En omdat het muzikale bloed kruipt waar het niet gaan kan, richtte hij in 2019 de Stichting Taptoe Waalwijk op om cultuurverenigingen een jaarlijks podium te geven op ons mooie Raadhuisplein.

Daarnaast was hij ruim 40 jaar actief binnen de lokale Belastingservice van het FNV. Hier gaf hij belastingcursussen en hielp samen met een gedreven team jaarlijks vele honderden mensen met hun belastingaangifte.

Vanuit zijn ervaring als trainer en onderwijskundige binnen de Academy van Interpolis (later Achmea) ging hij zich als vrijwilliger ook landelijk inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen wat leidde tot de oprichting van de FNV Belasting Academie.

Kortom:
Jan is een sociaal maatschappelijk bewogen mens met een warm hart voor de culturele sector.