Als eerste activiteit in zijn nieuwe rol als Wethouder was Timon Klerx dinsdagavond 18 april aanwezig, om samen met dagvoorzitter Edgar de Veer, de aftrap te doen voor het GO Waalwijk Sportcafé.

In zijn speech benadrukte hij dat sport heel goed ingezet kan worden voor je gezondheid maar ook voor o.a. eenzaamheid en van allerlei problemen in het sociaal domein. In het plenaire gedeelte zat ook een inspirerend interview met Zwaargewicht Judoka Roy Meyer die uitsprak als doel te hebben om bij de Olympische Spelen in Parijs goud te winnen maar ook een missie heeft om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen.

Ook zijn eigen verhaal met een langdurig verblijf in Jeugdinstellingen en  zelfs de Jeugdgevangenis, omdat er geen andere plaats meer voor hem was, kwam uitgebreid aan bod. De zaal in het Mandemakers Stadion was tijdens het plenaire gedeelte goed gevuld waarna de groep werd verdeeld in een 3-tal themaseccies, te weten Verenigingsondersteuning, het Waalwijks Sportakkoord en het samenwerkende netwerk en kennispunt GO Waalwijk.

Aan het einde van de avond mocht Wethouder Timon Klerx alvast 5 cheques ter waarde van € 500,- uitreiken aan organisaties die een goed idee hadden gepitcht. Totaal waren er 9 voorstellen; deze konden helaas in verband met de tijd niet allemaal worden bekeken dus mogelijk dat hier deze week nog een aantal cheques aan toegevoegd kunnen worden.