Via de activiteiten in Sprang-Capelle, Waspik en Besoyen sloot het college af bij het gedecoreerdenconcert in het Gemeentehuis. Hierbij een kort verslag hoe Ad de Jong deze feestelijke oranjedag heeft ervaren. 

Gestart in Sprang Capelle gisteren om 9.30 uur . Daar hebben we op het plein vele Hollandse liedjes gezongen onder muzikale begeleiding van Marijke en vervolgens geluisterd naar een prachtig gedicht van de stadsdichter uit Sprang Capelle. En natuurlijk het Wilhelmus en driemaal een hoera voor de jarige koning uitgebracht. Er was een geweldig feestelijke opkomst.

Hierna zijn we naar Waspik afgereisd om daar gelijk te arriveren met de jonge fietsers die een rondje door Waspik hadden gereden met hun mooie oranje versierde fietsen. En natuurlijk was er een prijsuitreiking door de burgemeester voor de best versierde fiets. Ook hier natuurlijk ook het Wilhelmus en een driemaal hoera met oranjebitter als proost op de jarige koning.

Daarna zijn we rond 11.30 vertrokken naar Besoyen alwaar een prachtige vrijmarkt met veel kraampjes was georganiseerd in een ovaal om het plantsoen en in het midden leuke speeltoestellen voor de jeugd en een biertent voor de volwassenen.

Ad de Jong

Als eerste ging wethouder Ad de Jong vervolgens het gesprek aan op de inleidende vraag ‘moet Waalwijk groeien?’ waarbij de opgestoken handen redelijk verdeeld waren. Voor Ad de Jong gaf dat een mooie aanleiding om het met een feitelijk verhaal te hebben over de verdunning van het aantal inwoners in wijken (steeds minder mensen per huis door overlijden, scheiding e.d.) waardoor de voorzieningen, met als voorbeeld de lokale bakker, het steeds moeilijker hebben om zich in stand te houden. Daarnaast zien we dat in Waalwijk het aantal arbeidsplaatsen veel sneller stijgt dan in andere gemeentes. Het woningaanbod stijgt echter niet in gelijke tred waarbij zijn vuistregel is dat er voor iedere bijkomende arbeidsplaats een woning zou moeten komen.

‘s Middags waren we aanwezig bij het concert voor gedecoreerden dat werd geopend door een mooi optreden van het koor Arabesk uit Waspik. aansluitend trad Liedertafel Oefening & Vermaak uit Waalwijk op, afgewisseld met nummers van sopraan Maartje Rammeloo. Ze werd begeleid door violiste Gyda Stephensen en pianist Toon Biermans. Ook was er een optreden van de Oekraïense Anastasiia met het nummer Never Enough uit The Greatest Showman, een mooi Oekraïens lied en het Oekraïense volkslied.

Als gezamenlijke afsluiter hebben we met alle aanwezigen het nummer Brabant van Guus Meeuwis gezongen.

Al met al een geweldige dag om op terug te kijken.