Op donderdag 13 april was de extra raadsvergadering in de gemeenteraad. Deze vergadering stond in het teken van een aantal wisselingen bij Lokaal Belang. Door het vrijkomen van een wethouderspost is Timon Klerx voorgedragen als wethouder. Hij heeft deze met volle overtuiging aangenomen en na het afleggen van de verklaring en belofte was het officieel. Timon Klerx is namens Lokaal Belang samen met Ad de Jong wethouder van de gemeente Waalwijk. ‘Wij zijn verheugd dat Timon de wethouderspost wil invullen en hebben het vertrouwen dat hij dit vol energie zal oppakken’, aldus Maud Veraa fractievoorzitter Lokaal Belang.

Door de invulling van de wethouderspost door Timon is er ruimte in de fractie gekomen, deze raadszetel is ingevuld door Johan van Hest. Johan is nog niet eerder raadslid geweest en wil graag zijn steentje bijdrage voor een mooi Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Volgende week stelt Johan zich graag aan u voor.

Samen met Maud Veraa zal Benan Koptagel fractievoorzitter worden. ‘We hebben het afgelopen jaar ervaren dat het delen van de rol fractievoorzitter voor de fractie en de fractievoorzitters een mooie kans was. Nu wij beiden nog onervaren zijn is het delen van deze rol nog belangrijker geworden. We hebben allebei onze eigen kwaliteiten en deze kunnen we door onze samenwerking goed aanvullen en hierdoor het beste uit onszelf halen en zo het beste voor de Waalwijkse gemeenschap organiseren’, volgens Maud Veraa.

In de gemeentewet staat beschreven bij verhindering van de burgemeester het voorzitterschap van de raad waargenomen kan worden door een ander lid. In Waalwijk wordt dit geregeld met verschillende vicevoorzitters. Wij zijn blij dat we als Lokaal Belang ook een vicevoorzitter mogen leveren, dit is Ad van Belkom.

Dit alles maakt dat Lokaal Belang een nieuwe stap heeft gemaakt. Laten we samen bouwen aan een mooi Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.