Lokaal Belang eindigt politieke jaar met workshop en teambuilding

Zaterdag 16 juli jl. werd voor de meeste leden van Lokaal Belang voorlopig even de laatste activiteit georganiseerd. Voor met name de nieuwe raadsleden van Lokaal Belang stond er afgelopen maandagavond nog een kennismakingsbijeenkomst met Baanbrekers op het programma, maar daarna begon toch echt de vakantieperiode.

Donderdag 14 juli jl. was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie die in het teken stond van de gemeentebegroting voor 2023. De kadernota is daarmee de financiële onderlegger van het coalitieakkoord “Samen werken aan de toekomst”.

De zaterdagochtend startte met een workshop over politiek en bestuur die werd verzorgd door Stavros Zouridis, bestuurskundige bij Tilburg University. Na de gezamenlijke lunch stond het middagprogramma in het teken van teambuilding. Niet onbelangrijk, want de 11 leden tellende fractie van Lokaal Belang bestaat uit maar liefst 7 nieuwe raadsleden.

Er werd onder leiding van de bevlogen gids René van Boxtel gestart met een  stadswandeling door het centrum van Waalwijk. Ondanks dat iedereen van de fractie en hun partners in de gemeente Waalwijk woont, kwamen er toch nog veel nieuwe wetenswaardigheden naar voren. Voor iedereen was het uiteindelijk een leuke en leerzame middag. Op deze manier hebben we Waalwijk op een andere manier leren kennen. De stadswandeling door het centrum is zeker ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Waar nodig kan de route worden aangepast. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij stadsbrouwerij Crispijn.