Multi-functioneel
gebruik van gebouwen

Aandacht voor
cultureel erfgoed

Vraag van de burger
staat centraal

Een seniorvriendelijke
gemeente

Gevarieerd aanbod
werkgelegenheid

Bouwen voor
inwoners dorpskernen

Behoud van
eigen identiteit
kernen

Onderwijs in
moderne gebouwen

Investeren
in sport

Actieve en passieve
recreatie

Kunst en cultuur
voor iedereen
toegankelijk

Versterken
Centrumfunctie

arrow Vergaderingen en bijeenkomsten
Nieuws vanuit de fractie
Agenda
Twitter
 • Addendum op coalitieakkoord

  De vier coalitiepartijen (LokaalBelang, VVD, GroenLinksaf en CDA) hebben gewerkt aan een addendum op het coalitieakkoord Samen Duurzaam Vooruit. Dit in het verlengde van de wens om de uitwerking van dit akkoord periodiek te willen evalueren. De coalitiepartijen kijken tevreden terug op de eerste twee jaar van de huidige bestuursperiode 2018-2022. In het addendum beschrijven de vier partijen hun gezamenlijke wensen en ambities voor de komende jaren.

  <lees verder>

 • De rol van het openbaar bestuur tijdens de coronacrisis

  Nu het kabinet deze week waarschijnlijk haar voorlopig laatste crisisberaad heeft en er wederom enkele maatregelen naar alle waarschijnlijk worden versoepeld, kunnen we concluderen dat de crisis enigszins voorbij is. LokaalBelang roept op tot breed politiek en maatschappelijk debat.

  <lees verder>

 • LokaalBelang zoekt naar digitale verbinding

  De afgelopen weken is een zeer bijzondere tijd geweest vanwege het coronavirus. Het is een tijd die we niet kennen of gekend hebben. Het roept veel vragen op en voor een ieder van ons is de vraag anders.

  <lees verder>

 • <meer nieuws>
Volg ons op

Pas op de plaats voor windmolenplan

Afgelopen donderdagavond vergaderde de gemeenteraad van Waalwijk over een nieuwe windmolenpark op Haven Acht. LokaalBelang wil dat gekeken wordt of de windmolens ergens anders mogelijk zijn, bijvoorbeeld aan de andere kant van het bedrijventerrein, het open gebied naast Haven Zeven.

,,Daar wonen geen mensen en zal er minder weerstand zijn”, aldus Richard Frodyma. Op Haven Acht staan nu ook al windmolens, maar het worden er meer en ze worden groter. LokaalBelang maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s. ,,Mensen hebben nu al last van slagschaduw en het geluid.” Frodyma benadrukte voor windenergie te zijn. ,,Maar het moet weloverwogen gebeuren. Het zijn geen speelgoedmolentjes die er komen.”

De gemeente Waalwijk publiceerde eerder onderstaande video om een goed beeld te krijgen van het windmolenplan op Haven Acht in Waalwijk.

Raadsfractie
Maud Veraa
Raadsfractie
Timon Klerx
Raadsfractie
Ad van Hamond
Raadsfractie
Jan van Baardwijk
Raadsfractie
Jan van Dinther
Raadsfractie
Will Lodenstijn
Raadsfractie
Richard Frodyma
Raadsfractie
Ramon van Bavel
Raadsfractie
Jan van Dijk
Zoeken op onze website