“Mijn naam is Ad de Jong. Ik ben geboren (1958) en getogen in Raamsdonksveer en woon inmiddels alweer 33 jaar in Sprang-Capelle. Ik ben getrouwd met Jeeke van Wijlen en wij zijn de trotse ouders van twee zoons, Jasper (1991) en Mathijs (1994). Na mijn opleiding HTS Weg- en Waterbouwkunde ben ik officier geworden bij defensie. Ik heb gewerkt bij de Ingenieursdienst als Hoofd Dienstkring Eindhoven Airport en die van de vliegbases Volkel en de Peel.

Deze richting van de openbare ruimte heb ik daarna voortgezet bij diverse gemeenten. Na het behalen van mijn masterstudie Bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg ben ik gemeentesecretaris geworden. Voordat ik wethouder werd werkte ik als interim manager bij het bureau Geerts en Partners, in respectievelijk de functies van gemeentesecretaris tot aan die van Hoofd ruimte in de gemeente Zutphen.

Sinds een aantal jaren ben ik in de rol van partijvoorzitter van Lokaal Belang steeds meer betrokken geraakt bij de lokale politiek in de gemeente Waalwijk. Het wethouderschap voelt voor mij als een prachtig sluitstuk van mijn loopbaan. Ik wil met mijn kennis en ervaring van betekenis zijn voor onze inwoners en ondernemers van deze mooie gemeente.”

Ad de Jong is sinds juni 2022 wethouder namens Lokaal Belang. Hijs is wijkwethouder Sprang-Capelle en zijn portefeuille betreft daarnaast het fysieke domein (wonen en bouwen), mobiliteit, Omgevingswet en het Grondbedrijf.

AD DE JONG

WIL JE LID WORDEN?