Benan Koptagel

Ik ben een werkende moeder met Turkse roots. In 1965 geboren in de toeristische trekpleister Cappadocië,, een stad met ruim 300.00 inwoners gelegen aan centraal Turkije, zo’n kleine 200 km op afstand van de hoofdstad Ankara.

Na het afronden van mijn studie Bedrijfskunde aan de Uludag Universiteit te Bursa heb ik me gevestigd in Waalwijk, waar mijn ouders sinds 1960 als een van de eerste pioniers arbeidsmigranten woonden.

Met mijn man Özcan zijn wij trotse ouders van drie kinderen, één zoon en twee dochters. Mijn dochters en hun katten wonnen nog graag, maar ook een beetje uit nood, met ons samen totdat zij zijn afgestudeerd. Noodgedwongen in deze moeilijke tijden van woningtekort, studielasten en sociaal isolement wegens corona.

In het dagelijks leven ben ik ambtenaar van de Nationale Politie. Momenteel werkzaam voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid als Senior Adviseur Bedrijfsvoering.

Met de verkiezingen van maart 2022 werd ik o.a. met een groot aantal voorkeurstemmen gekozen om plaats te nemen in de Waalwijkse gemeenteraad namens Lokaal belang. Een grote eer om me 4 jaar te mogen inzetten voor alles wat zo goed is in Waalwijk en wat beter kan.

Na de verkiezingen heb ik mijn fulltime dienstbetrekking één halve dag verminderd om zodoende meer tijd en ruimte te creëren voor mijn raad activiteiten.

Ik zit voor de gewone Waalwijker in de raad. In al zijn diversiteit; jong, oud, arm, rijk, ondernemer, gepensioneerd, in loondienst, student etc. Met extra aandacht voor de Waalwijkers die niet altijd hun stem laten horen of die het idee hebben dat de politiek er niet voor hen is. Bijvoorbeeld Waalwijkers met een migratieachtergrond. Daarnaast vind ik het belangrijk om de stem van jongeren te vertegenwoordigen. Als moeder denk ik namelijk ook: hoe moet onze stad er in de toekomst uitzien? Wat laten we achter aan de jeugd van nu?

Waalwijk is een mooie stad, maar het kan altijd beter. Daar doe ik het voor.

Hoewel ieder raadslid binnen Lokaal belang divers en breed georiënteerd is hebben we gekozen voor aandachtsvelden met thema groepen. Ook gezien mijn achtergrond, kennis en ervaring ben ik graag het aanspreekpunt voor de themagroep sterk met als onderwerpen o.a.:

· Veiligheid,

· Regionale samenwerking,

· Financieel duurzaam beleid en

· Sterk bestuur.

WIL JE LID WORDEN?