Ingrid de Waal

Mijn naam is Ingrid de Waal en ben geboren in 1976 in Oudheusden. Sinds 2000 woonachtig in Waalwijk in de wijk Zanddonk en woon hier met heel veel plezier samen met mijn partner en kinderen. Ik werk als doktersassistente op een huisartsenpraktijk. Daarnaast speel ik rolstoelbasketbal en handbike ik graag.  In 2019 is mede op mijn initiatief het handbike-team (bij TC Waalwijk) gelanceerd op het Go-Waalwijk festival.

#19

Iedereen kan meedoen

In 2010 krijg ik de diagnose Melanoom, een kwaadaardige vorm van huidkanker, waardoor ik in 2014 mijn volledige rechterbeen verloor door amputatie.  Een periode met veel ups en downs. In deze periode heb ik ook ondervonden dat het een soms lastig is om deel te nemen aan de maatschappij, en dat dit voor velen een uitdaging is. Omdat opgeven niet in mijn woordenboek voorkomt en ik positief ingesteld ben, sta ik waar ik nu sta. In de afgelopen jaren heb ik op vele vlakken ervaring opgedaan die ik wil delen en die ik wil inzetten om Gemeente Waalwijk inclusief te maken, sporten voor mensen met een “beperking” laagdrempelig mogelijk te maken en de route hiernaar toe te vergemakkelijken.

Iedereen moet mee kunnen doen, iedereen moet kunnen bewegen / sporten. Ik lever hierin graag mijn bijdrage. De komende jaren ga ik mij als ervaringsdeskundige hier, op een positieve manier en vol overgave voor in zetten.

GO WAALWIJK FESTIVAL, Foto Pix4Profs / Jan Stads

WIL JE LID WORDEN?