Lokaal Belang draagt Timon Klerx voor als nieuwe wethouder

Na het bericht van het vertrek van wethouder John van den Hoven is de fractie van Lokaal Belang op zoek gegaan naar een nieuwe wethouder. De afgelopen weken heeft Lokaal Belang een selectieprocedure doorlopen om te komen tot een geschikte kandidaat.

‘We zijn blij dat we kunnen delen dat we Timon Klerx voor willen dragen als nieuwe wethouder’, aldus Maud Veraa, fractievoorzitter van Lokaal Belang. “Dit na een zorgvuldig doorlopen procedure.

De afgelopen 5 jaar heeft hij laten zien dat hij de politiek vanuit zijn rol als fractievoorzitter eigen heeft gemaakt. Hij heeft een breed maatschappelijk netwerk. Als lijsttrekker voor onze partij bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar heeft hij bovendien laten zien een duidelijk visie te hebben op onze gemeente. Hiermee vindt de fractie dat Timon een goede kandidaat wethouder voor Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik is.”

Timon reageert: “Na het vertrek van John zijn er grote schoenen te vullen. Onze gemeente heeft behoorlijke uitdagingen en vele ambities. John heeft zich daar enorm voor ingespannen, denk alleen al aan de ontwikkeling van onze binnenstad. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. Het voelt dan ook een beetje dubbel om het stokje nu over te nemen. Maar ik heb er uiteraard heel veel zin in! Ik ben al vele jaren zeer actief in de Waalwijkse samenleving en om nu als wethouder te worden voorgedragen is eervol en uitdagend. Nu aan de slag om samen te bouwen aan onze toekomst voor alle inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.”

In een extra raadsvergadering op 13 april staat de installatie van Timon Klerx als nieuwe wethouder in het Waalwijks college op de agenda. Aanvang 20.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.